Природният газ по втората отсечка на Турски поток“ в началото

...
Природният газ по втората отсечка на Турски поток“ в началото
Коментари Харесай

Газпром“: Газът по Турски поток“ може да премине през България

Природният газ по втората права на „ Турски поток “ при започване на 2020 година може да премине през газопреносните на България, Сърбия и Унгария, съобщи през днешния ден президентът на „ Газпром “ Алексей Милер, съобщи БГНЕС.

„ В началото на 2020 година природният газ по „ Турски поток “, откакто бъде пуснат в употреба неговата планова мощ, може да премине през газотранспортните системи ни България, Сърбия и Унгария “, сподели Милер на конференция в Санкт Петербург, заяви ТАСС. Той означи, че тези страни са взели решение да развиват своите газотранспортни системи.

„ Днес не мога да ви посоча точната дата, само че безусловно тъкмо и първата, и втората права на газопровода ще бъдат пуснати в употреба до края на 2019 година “, сподели той.

В края на май съветският президент Владимир Путин след приключването на договарянията с българския министър председател Бойко Борисов удостовери, че „ Газпром “ създава построяването на втората права от „ Турски поток “ от Турция за България.

„ Газпром “ стартира строителството на морския сектор от „ Турски поток “ през май 2017 година

Морският сектор на тръбопровода ще премине по дъното на Черно море до брега на Турция. Неговата дължина е 930 км. От там ще бъде продължена сухопътната права до границите на Турция със прилежащите страни, показва ТАСС.

Проектът за газопровод „ Турски поток “ планува строителството на газопровод, състоящ се от две тръби всяка с потенциал по 15,75 милиарда куб. м годишно. Първата ще доставя със „ синьо гориво “ турските консуматори, а втората е предопределена за облекчаване на потребностите на страните от Южна Европа и Балканите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР