Няма опасност от намаляване на доходите при влизането на страната

...
Няма опасност от намаляване на доходите при влизането на страната
Коментари Харесай

Ще намалеят ли доходите ни при влизането в еврозоната? Отговорът от Ивайло Калфин и Милен Велчев

Няма заплаха от понижаване на приходите при влизането на страната ни в еврозоната. Това обявиха някогашните министри на финансите и обществените действия Милен Велчев и Йвайло Калфин. Според тях, с цел да ускорим приемането, е нужна постоянна политическа конюнктура в България.

" Нищо значително няма да се случи с приемането на еврото, като се изключи че пенсиите към този момент ще бъдат в евро. Въпросът е, че от икономическа позиция страната би трябвало да постави всички старания да доближи междинните нива на приходи и на продуктивност на страните от еврозоната. Това е постижимо. Ние виждаме, че Румъния го прави, макар че те към момента се въздържат да влязат в еврозоната ", уточни Ивайло калфин.

" Не еврото ще усили приходите, по-скоро противоположното би трябвало да се случи – приходите са функционалност на това по какъв начин работи стопанската система. Съвсем други са решенията, влизането в еврозоната няма да се отрази на приходите единствено по себе си ", посочи той.

 

" Няма никаква причина за боязън. Самото влизане в еврозоната, изключително във валутен ръб, не може да бъде причина за огромно нарастване на инфлацията. А на фона на това, което преживяхме през последните три години – даже съпоставено с високата инфлация от преди 15 години, при огромната финансова рецесия – това ще е много банално и надали ще бъде видяно ", счита Милен Велчев.

 
Свързани
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР