Припомняме, вчера стана ясно, че 41-годишният Борислав Н. е пребил

...
Припомняме, вчера стана ясно, че 41-годишният Борислав Н. е пребил
Коментари Харесай

Зловещи Разкрития За Кошмара, В Който Е Живяла Пребитата До Смърт Кремена!

Припомняме, през вчерашния ден стана ясно, че 41-годишният Борислав Н. е пребил до гибел 40-годишната си брачна половинка при фамилен скандал. Това се е случило дни преди да стартира процедурата по бракоразвод сред тях.

Лазаров уточни, че до петък, 22 февруари е било в действие остарялото законодателство против домашното принуждение, а новото влиза в действие от 26 февруари. От диалога стана ясно обаче, че даже и по новото законодателство (прието по предложение на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева) единственото, което би се трансформирало е тежестта на наказването, което би получил насилника и то съгласно степента на телесната щета, която е предизвикал.

Радослав Лазаров обясни, че мярка като ограничаваща заповед може да се наложи едвам откакто следствието е минало в правосъдна фаза, има инициирана процедура по закона за домашно принуждение и има повдигнати обвиняване. Това значи, че жалбите за принуждение на Кремена не би трябвало да са оттеглени, а органите на Министерство на вътрешните работи да са почнали следствие. Така преценката за следствие някакво остава в полето на получилите жалбите.

Не стана ясно обаче дали в тази ситуация с Кремена във Варна това се е случило.

Лазаров прикани за общо - публично и на всички институции - опълчване на феномена домашно принуждение. " Не може единствено с методите на наказателното право да се бори домашното принуждение. Това е проблем на обществото и би трябвало всички останали институции да се ангажират ", уточни представителят на варненската прокуратура.

На въпрос дали по случая ще бъде привлечена майката на насилника, за която се разбра, че е пристигнала да прибере багажа на сина си след побоя, Лазаров съобщи, че на този стадий няма събрани доказателства трето лице да е ангажирано със случая. Ако се съберат такива доказателства (а от думите му стана ясно, че срокът на следствието от 3 месеца може да се продължава), то съответното трето лице (майката) също ще бъде упрекната.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР