Принципите на интуитивното хранене не приличат на диета. Идеята на

...
Принципите на интуитивното хранене не приличат на диета. Идеята на
Коментари Харесай

Какво е интуитивно хранене и защо е по-добро от всяка диета?

Принципите на интуитивното хранене не наподобяват на диета. Идеята на този метод на хранене е, че ограничението на храната е неефикасен и вреден метод за намаляване. Професор Стив Хоукс от университета " Бригъм Йънг " е изгубил доста килограми, употребявайки правилата на интуитивното хранене. Оттогава този метод към храненето и диетите стана още по-популярен.

Събрахме главните правила и преимущества на тази система, които оказват помощ за стабилизиране на телесното тегло посредством слушане на сигналите от тялото ви.

Принцип 1: Психическо отричане от диетите

Необходимо е да се разбере, че всички диети са неефективни и да се има вяра, че няма диета, която ще помогне.

Основното нещо е да отхвърлите всевъзможен външен надзор върху храненето си и да се съгласите с убеждението, че има единствено един вътрешен надзор - вашето лично възприятие за апетит.

Принцип 2: Слушайте глада си

Важно е да изградите другарски и здрави връзки с храната и да се научите да я употребявате единствено с цел да задоволите глада си.

Принцип 3: Уважавайте възприятието си за задоволеност

Важно е да слушате тялото си по време на хранене и да спрете, когато е належащо. Трябва да се чувствате сити, само че никога да преяждате. Дори има едно златно правило- постоянно да ставате малко гладни от масата.

Принцип 4: Спрете да контролирате менюто си

Забравете убежденията, че храната е " добра " и " неприятна ". Не би трябвало да се чувствате отговорни, в случай че сте изяли кифла или да се чувствате горди от обстоятелството, че сте изяли една паница броколи. Храната е ваш другар, тя ви дава сила.

Принцип 5: Станете другари с храната

Не се опасявайте от храната и не я третирайте като зложелател, който ви пречи да получите тялото, което желаете. Позволете на тялото ви да ви изпраща сигнали и слушайте тези сигнали.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР