Принцесите на Disney винаги ще са на мода, затова и

...
Принцесите на Disney винаги ще са на мода, затова и
Коментари Харесай

Кой бойкотира Мулан

Принцесите на Disney постоянно ще са на мода, по тази причина и освен анимациите, а и филмите за тях постоянно се радват на огромен зрителски интерес. Тъй като са едни от обичаните ни, с голямо неспокойствие чакаме първият игрален филм на студиото за китайската героиня Мулан.

Първи филмов откъс на игралния " Мулан "

Азиатската Disney принцеса

Филмът, който би трябвало да излезе през март 2020 година, е римейк на анимационния филм на Disney от 1998 година, проследяващ пътят на млада китайка, която се причислява към армията, като се преструва на момче.

Анимираният оригинал самичък по себе си е преразказ на античната легенда за Хуа Мулан, разказан от китайското държавно управление като " най-разпознаваемата фолклорна героиня в китайската просвета ".

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Mulan (@mulan) на Юли 7, 2019 в 9:16 PDT

Вторият филмов откъс към игралния филм " Мулан " е доста подробен и е нещо като обстоен пролог в историята на всички фенове, които въпреки всичко не са осведомени със сюжета. Виждаме младата Лиу Ифей - сдържана и съсредоточена, като добре познатата Мулан, преследвайки с цената на живота си заветната цел - да отбрани достойнството на фамилията.

За пръв път виждаме и красивата вълшебница в лицето на Гонг Ли, която влиза в ролята на главния антагонист и несъмнено е занаятчия на превъплъщенията.

A #Mulan who supports state violence and police brutality is not representing the true spirits of this character: brave, assertive and dedicated. #Disney made a wrong call and now people #BoycottMulan. pic.twitter.com/N97Ji0ZOqg
— Nathan Law (@nathanlawkc) 5 декември 2019 година
Въпреки че новия филмов откъс към римейка на анимацията на Disney " Мулан " получи позитивни мнения в обществените медии на всички места по света, в Хонконг има протестиращи, които приканват за протест.

Те са настроени против персоналните възгледи на актрисата Лиу Ифей. По-рано тази година изрази поддръжка си към полицията в Хонконг, която протестиращите упрекнаха в грубост.

Няколко часа след излизането на филмовия откъс изтъкнатият либерален деятел Натан Лоу пусна изображение в профила си в Twitter, на което виждаме Лиу Ифей цялата изцапана в кръв с полицейски щит. Снимката е съпроводена с хаштаг #BoycottMulan.

Премиерата на " Мулан " е на 27 март 2020 г.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР