Принцесата на Саксония Теофана фон Саксен направи дарения на болниците

...
Принцесата на Саксония Теофана фон Саксен направи дарения на болниците
Коментари Харесай

Принцесата на Саксония направи дарения за близо 30 000 лв. на две болници у нас

Принцесата на Саксония Теофана декор Саксен направи дарения на лечебните заведения в Стара Загора и Сливен.

Университетската болница " Проф. доктор Стоян Киркович " в Стара Загора получи 20 болнични кревати с шкафчета на стойност към 10 000 лева Леглата ще бъдат сложени в клиниките по травматология и ортопедия, разгласи шефът на болничното заведение проф. Йовчо Йовчев.

Областната болница МБАЛ " Д-р Иван Селимински " в Сливен пък получи 52 механични болнични кревати с матраци и 20 шкафчета към тях. Те са на обща стойност 8800 евро. Леглата са разпределени в пет болнични отделения.

Освен болничното заведение в Сливен, такива кревати, общо 3000 броя, ще получат и лечебни заведения в Перник, Стара Загора, Тетевен и Велико Търново.

Според шефа на МБАЛ " Д-р Иван Селимински " доктор Васислав Петров, леглата са доста функционални, могат да се повдигат и накланят, като до момента единствено отделението по реанимация в болничното заведение е разполагало с такива. Реалната стойност на едно ново легло е близо 4000 евро.

Принцеса Теофана декор Саксен е българка по генезис, щерка на финансиста Петър Аладжов - шеф на Българската комерсиална банка и висш комисар на стопанството по време на Втората международна война. Семейството й напуща България преди повече от 50 години. Принцесата обезпечава филантропични помощи на лечебни заведения и детски домове в България от близо 30 години.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР