Примирието между Израел и Хамас навлезе в последните си 24

...
Примирието между Израел и Хамас навлезе в последните си 24
Коментари Харесай

Последен ден на мира в Газа: Нетаняху готов да го удължи, ако Хамас пусне още заложници

Примирието сред Израел и " Хамас " навлезе в последните си 24 часа. Въоръжената формация увери, че е подготвена да удължи паузата в боевете. Източник на Франс прес прецизира, че фракцията е съгласна мирът да бъде продължен с " от два до четири дни ".

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху акцентира, че на следващия ден военната акция на страната му ще продължи. Той е податлив да я отсрочи единствено в случай че терористичната групировка продължи да освобождава по 10 заложници дневно.

Паузата, която бе наложена в петък, докара до освобождение на десетки пленници, отвлечени от " Хамас " при нахлуването на бойци от Газа на израелска територия на 7 октомври. В подмяна на това Израел освободи повече от 100 палестински пандизчии.

След диалог с Нетаняху американският президент Джо Байдън уточни, че задачата на Вашингтон е " да запазим тази пауза и след утрешния ден, тъй че да забележим повече освободени заложници и да предоставим повече филантропична помощ на нуждаещите се в Газа ".

Израел е изправен пред голям напън от фамилиите на заложниците, както и от съдружниците, да удължи примирието, с цел да бъдат освободени повече пленници. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР