Приложението се свързва с китайския разработчик Cheetah MobileAndroid смартфоните скоро

...
Приложението се свързва с китайския разработчик Cheetah MobileAndroid смартфоните скоро
Коментари Харесай

Google може напълно да забрани AnTuTu в Android

Приложението се свързва с китайския разработчик Cheetah Mobile

Android смарт телефоните скоро могат да останат без приложение AnTuTu
(снимка: CC0 Public Domain)

Китайското приложение AnTuTu е доста известно за тестване на продуктивността на смарт телефоните. Толкова известно, че доста производители на смарт телефони употребяват резултатите от проби, с цел да показват новите си артикули, да покажат какъв брой мощни са техните устройства.

Поради връзката на AnTuTu с Cheetah Mobile, Гугъл отстрани приложенията AnTuTu 3DBench, AnTuTu Benchmark и AnTuTu Benchmark от Гугъл Play през март тази година. Сега услугата Гугъл Play Protect стартира да предизвестява потребителите, които конфигурират AnTuTu от странични източници, че това приложение е рисково и може да събира данни, които да се употребяват за следене на местоположението.
още по тематиката
Засега потребителите могат да пренебрегват предизвестието и да продължат инсталацията, само че скоро приложенията AnTuTu няма да могат да бъдат конфигурирани на устройства с операционна система Android, оповестява Gizmochina.

Освен това, в случай че посетите сайна на AnTuTu през браузъра Chrome, ще получите и предизвестие за сигурност, че той съдържа злонамерени приложения, които могат да събират данни за следене на вашето местонахождение.

Все още няма коментар от AnTuTu за последните вести. Още през март, когато приложенията бяха отстранени от Гугъл Play, компанията съобщи, че не принадлежи на разработчика Cheetah Mobile, чиито приложения няколко пъти нарушават разпоредбите на Гугъл Play.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР