Приложението Пътят и аз“ развива познанията на децата за безопасността

...
Приложението Пътят и аз“ развива познанията на децата за безопасността
Коментари Харесай

МОН и Музейко партнират на нова образователна кампания Пътят и аз

Приложението „ Пътят и аз “ развива познанията на децата за сигурността на пътя и им оказва помощ да запомнят главните правила за безвредно напредване посредством занимателен метод В Детския теоретичен център " Музейко " започва просветителната стратегия, конкурс за детска рисунка, галерия на колела, подчинени на тематиката „ Пътят и аз “. Партньори в начинанието са огромна автомобилна компания и Министерството на образованието и науката.

Мартина Христова, един от уредниците на изложбата и състезанието изясни в „ Преди всички “:

Кампанията се концентрира върху главните правила на пътната сигурност, като задачата е да възпитава почитание към околната среда. Тя е ориентирана към учениците от 1-ви до 5-ти кла, като могат да вземат участие възпитаници от цялата страна. Програмата започва през днешния ден в " Музейко ", след което до април месец могат да аплайват учебните заведения на уеб страницата http://safetyforall-bg.com/.

Пътуващата галерия е проведена с участниците от предходната година. Тя ще обиколи 20 учебни заведения, определени от МОН в границите на 3 месеца и ще представим какво се е случило през миналото издание на състезанието. Следващата година ще създадем втора галерия със сегашните участници. Подбрали сме по 10 рисунки за изложбата. Типичните сюжети са кръстовище с учебно заведение до него, светофар и децата в автомобил, само че по-интересно е по какъв начин ще се придвижваме след 100 години. Там се появяват галактически кораби и електрически коли. Пътуващата галерия ще остава по една седмица във всяко учебно заведение. Ние предлагаме и обучителни материали на всички учители по пътна сигурност.

Форматът на състезанието е А-4 или А-3. Учениците би трябвало да се съберат в групи от по трима. След като нарисуват рисунката, благодарение на учителя я надписват със своите данни и я изпращат по пощата. Жури е представител на МОН, представител на автомобилната компания и представител на " Музейко ". Наградите в състезанието са велосипед, ховърборд, кънки, всички съпроводени от каска за безвредно напредване, сподели още Христова.

Подробностите можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР