Прилежащите пространства на храмове и черкви в София ще бъдат

...
Прилежащите пространства на храмове и черкви в София ще бъдат
Коментари Харесай

Мият пространствата около храмове и църкви за Великден

Прилежащите пространства на храмове и черкви в София ще бъдат измити за идния. Миенето стартира от сряда, 28 април, а първото разчистване Столичен инспекторат ще извърши при храм " Света Параскева ”.
Въпреки пандемията и тази година храмовете остават отворени. През миналата седмица здравните управляващи излязоха с рекомендации към църквата във връзка празниците. Здравният държавен основен контрольор доцент Ангел Кунчев. Здравните управляващи предлагат още миряните да заобикалят скупчване.
 Благодатният огън идва с държавния аероплан за Възкресение Христово Благодатният огън идва с държавния аероплан за Възкресение Христово
Тази година великденският Благодатен огън още веднъж ще пристигна в България с държавния аероплан. Това заяви Емил Велинов, шеф на Д...
Издадените рекомендации към този момент са добре познати – в храмовете наложително да се съблюдава физическа отдалеченост от най-малко 1,5 метра и вярващите да носят защитна маска. Изключение се прави за свещениците. Трябва да се обезпечат дезинфектанти, както и да се прави стерилизация на храмовете, контролиране на потока хора, да се отварят прозорците по опция и да се обособят обособени коридори за вход и излаз на миряните.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР