Приключването на проекта Обновяване/реконструкция на Общински театър Кюстендил и изграждане

...
Приключването на проекта Обновяване/реконструкция на Общински театър Кюстендил и изграждане
Коментари Харесай

Приключи ремонтът на театъра в Кюстендил и обновяването на пространството около него


Приключването на плана " Обновяване/реконструкция на Общински спектакъл Кюстендил и създаване и възобновяване на зона за отдих парк " Театъра " бяха оповестени на крайна конференция по плана. 

Общата му стойност е 5 650 980,19 лева, от които 2 441 919, 79 лева са европейско финансиране, 430 927,02 лева - национално и 2 778 133, 38 лева - обезпечени от Фонда за устойчиви градове.

В рамките на плана Общинският спектакъл със застроена повърхност от 3 144 кв.м. и разгъната повърхност от 8 778 кв.м. беше изцяло ремонтиран. Възстановена беше и зоната за отдих парк " Театъра " с повърхност от 3 986 кв.м.

" Изцяло се промени образа на театъра. Изградени са нови вентилационни системи на фоайето и огромната зала. Подменена е напълно дограмата, ремонтиран е покривът. Комфортът вътре е усъвършенстван доста, а околното пространство е реновирано - построени са два фонтана, ъгъл за шах. Увеличено е пространството пред театъра, тъй че да може в региона да се организират всевъзможни фестивали. Паркингът зад театъра също е ремонтиран ", уточни ръководителят на плана Илиан Фусков, представен от Българска телеграфна агенция.

" Изключително съм благополучен, че една моя фантазия от 2008 година се случи. Тя беше Кюстендилският спектакъл да наподобява модерно, да предлага съвременни условия, както за работещите в него, по този начин и за феновете на театралното изкуство ", сподели шефът Чавдар Ненов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР