Приключи проверката по случая с 13-годишното дете от Бургас, за

...
Приключи проверката по случая с 13-годишното дете от Бургас, за
Коментари Харесай

След проверката за припадналото дете в Бургас: И трите болници са невинни

Приключи инспекцията по случая с 13-годишното дете от Бургас, за което околните му твърдяха, че три лечебни заведения са отказали банкет след утежняване на положението му. От РЗИ-Бургас са безапелационни, че не се открити нарушавания в лечебните заведения, оповестява.
Още по темата
Според отчета виновност носят родителите на момичето, които са изчакали прекомерно дълго преди потърсят лекарска помощ и са го сторили чак когато детето към този момент е било обезводнено.

Проверката е посочила, че до едното лечебно заведение фамилията не е стигнало въобще, а единствено е звъннало по телефона, с цел да питат има ли свободни стаи.

Във втората болница е трябвало да изчакат да завърши обзор на различен незабавен пациент, само че те не са го създали и решили да отидат в трета болница, където детето към този момент е припаднало.

" И са отишли в другата болница, където са им обяснили, че нямат нужните експерти и към него ден те нямаха и свободни кревати, в полза на истината. Фактът, който те визират, че детето било припаднало, то е било прегледано и от педиатър, и от реаниматор, и е било безусловно съответно, без никакви нито качествени, нито количествени промени на съзнанието ", разяснява шефът на РЗИ-Бургас Георги Паздеров.

" Всъщност е било с изострен гастрит. С изострен гастрит се е оказала и майката 12-часа по-късно, тъй като са яли едно и също ", съобщи доктор Паздеров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР