Приказки за слушане“ е проект, който си поставя за цел

...
Приказки за слушане“ е проект, който си поставя за цел
Коментари Харесай

Светлана Смолева и нейните „Приказки за слушане“

 Светлана Смолева „ Приказки за слушане “ е план, който си слага за цел да разпространява българското национално творчество за деца. Прави го по наличен и понятен метод – с един повествовател, който се превъплъщава само и единствено посредством гласа си в доста герои, в медия, която всички познават и употребяват. И в случай че задачата на плана е да стартира позабравеното, задачата му е да сътвори последователност. За това споделя във „ Време и половина “ създателката на плана Светлана Смолева.

Тя нормално ни приказва от филми, сериали и реклами. Като тигрицата от „ Кунг-фу панда “ или Мардж от „ Семейство Симпсън “, а и от доста латиноамерикански сапунки, които преди време бяха пожеланото телевизионно наличие. Впрочем, точно от тях се ускорява и любовта на Светлана Смолева към испанската просвета, което пък я събира с групата ѝ „ Blanco Blue “.

Навярно всеки най-малко един път е пускал Светлана в дома си, без даже да осъзнава това. Сега обаче човек може да го направи напълно умишлено, като напише „ Приказки за слушане “ и в YouTube ще го посрещнат 10+1 приказки. Като „ Срещу Великден “, „ Златното момиче “, „ Житената питка “,„ Момчето и вятърът “, и „ Който прави положително, положително намира “. До една прочетени с присъщия за всеки воин глас. Те, като всичко в дублажа, би трябвало да звучат откровено, само че е значима и дозата на страстите. Това, споделя Светлана Смолева, става от сърце и се прави с доста гений. Тя е актриса по дублажа, само че и учител, който постоянно стартира уроците си с думите „ Сега ще учим нещо, което не се учи “.

А за какво е нужно да слушаме приказки? Защо е толкоз скъпа поуката в тях? И по какъв начин един човек може да бъде хиляди гласове? Светлана Смолева споделя в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР