Приходите на канадската златодобивна компания Dundee Precious Metals от дейността

...
Приходите на канадската златодобивна компания Dundee Precious Metals от дейността
Коментари Харесай

Приходите на Dundee от дейността в България растат с 12% през 2023 г.

Приходите на канадската златодобивна компания Dundee Precious Metals от активността ѝ в България за първата половина на 2023 година допират 260 млн. $. По-голямата част от тях – към 137 млн. $ – са генерирани от мината в „ Челопеч “, а останалите 123 млн. $ – от по-новата мина на компанията в България – „ Ада тепе “ край Крумовград, излиза наяве от финансовия доклад на компанията.

Общо за първите шест месеца от новата година Dundee регистрира растеж на приходите от активността в България от близо 30 млн. $, или към 12% по отношение на съпоставимия интервал на предходната година.

Успехът се дължи най-вече на финансовите резултати от „ Ада тепе “. Приходите за компанията от мината край Крумовград порастват с 51% по отношение на първата половина на предходната година посредством както на по-големия размер продадено злато, по този начин и на по-високите му цени. През първата половина тази година мината е произвела доста повече злато в съпоставяне със същия интервал на предходната.

За сметка на това финансовите резултати от мината в Челопеч падат с 9%. Това се дължи основно на по-ниските размери създаден и продаден метал и по-ниски осъществени цени на медта. Те са отчасти обезщетени от по-ниските такси за обработка и превоз в мината и по-високите осъществени цени на златото.

Постъпленията на компанията от активността ѝ в България образуват към 80% от общите доходи на канадското сдружение по целия свят. За първата половина на година те порастват с 12%, или с към 35 млн. $.

Ръстовете са с помощта на по-ниските логистични такси за интервала, по-високия размер продукция и по-високите цени на създадените злато и мед.

Общо EBITDA (бел. ред. – консолидирана облага преди налози и такси) за бизнеса на компанията по целия свят пораства с 12% до малко над 155 млн. $.

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР