Приетите промени в Конституцията са истинското начало на съдебна реформа,

...
Приетите промени в Конституцията са истинското начало на съдебна реформа,
Коментари Харесай

Христо Иванов: Съдебната реформа е само в началото си

Приетите промени в Конституцията са същинското начало на правосъдна промяна, съобщи Христо Иванов от ПП-ДБ в Партийния дом след признатите промени в Конституцията на трето четене. Промените дават опция правосъдната промяна да стартира и, най към този момент и с кадровите решения, които предстоят, с цел да реализиран задачите, които си били сложили - самостоятелност на съда, прокуратура, която е отчетна пред обществото и служи на закона и правораздаване по европейски стандарт.

Иванов е удовлетворен, че Народното събрание е посочил, че може да построява такива единодушия " при всички турбуленции и разногласия " . И благодари на всички, даже и на опозицията, визирайки Българска социалистическа партия, която се държала аргументирано.

" Не се тормозим, че измененията ще бъдат атакувани пред Конституционния съд. Ще изчакаме той да се произнесе ", сбит бе Иванов на въпрос имат ли терзания от заканата на " Възраждане " и Има Такъв Народ да се извърнат към Конституционен съд.

" Става допустимо да продължим институционалното разграждане на корупционния модел в България. Той в другите интервали е олицетворяван от разнообразни облици. Важното на измененията е, че съумяхме да изградим политически консенсус, без значение по какъв начин сме се упреквали взаимно, да изградим институции, които да разрешат тези проблеми ", съобщи Иванов. Всичко това обаче зависи от " завършването на архитектурата ". " Трябва да променим устройствените, процесуалните закони, по-късно би трябвало да вземем значими кадрови решения ", разгласи съпредседателят на Демократична България.

Министърът на правораздаването Атанас Славов уточни, че днешните промени в Конституцията за 30 година са най-голямата стъпка страната към европейска и правова страна. " България ще остане парламентарна република, това значи, че плурализмът и вземането на отзиви ще е на 1 място, а не едноличното взимане на решения ", удовлетворен бе той в парламентарните коридори минути откакто депутатите публично трансформираха конституцията.

" Приетите промени са по-добри от импортираните ", счита министърът, който е удовлетворен от разговора и рационалното държание на законотворците.
 Промените в Конституцията бяха признати Обновена
Промените в Конституцията бяха признати

Гласуваха 237 депутати, като " за " измененията в главния закон бяха 165 национални представители
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР