Придобиването на Filorga ще се финансира комбинирано - с плащане

...
Придобиването на Filorga ще се финансира комбинирано - с плащане
Коментари Харесай

Colgate купува козметичния бизнес на Filorga за 1.5 млрд евро

Придобиването на Filorga ще се финансира комбинирано - с заплащане в брой и посредством дълг

© Юлия Лазарова Американският конгломерат за артикули за персонална хигиена Colgate-Palmolive купува козметичния бизнес на френската Laboratoires Filorga Cosmetiques (Filorga) за 1.5 милиарда евро. Това разгласи компанията, като решението е част от тактиката ѝ с фокус върху бизнеса за грижа за кожата.

Новата цел на Colgate

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Козметичните артикули на френската компания са основно срещу стареене на кожата. " Придобиването ще е късмет за Colgate да навлезе в бързо развиващия се и огромен пазар на търговията на дребно в Азия ", разяснява основният изпълнителен шеф на американския производител Ноел Валас пред Reuters.

Според него " Filorga e мощно развъртян бранд, който предлага приблизително налични цени и съответствува с дълготрайните цели на компанията за пазара за персонални грижи ". " Вълнуваме се, тъй като разчитаме, че придобиването ще подсигурява напредък и облага и ще е чудесна добавка към портфолиото на Colgate, която ще даде опция за нескончаем напредък посредством засилена дистрибуция и реклама ", споделя още Валас.

Известна с продуктите си за дентална хигиена, Colgate в този момент се пробва да ускори наличието си в бизнеса с артикули за персонални грижи. През 2017 година компанията направи първите крачки към тази цел, като закупи марките за грижа за кожата PCA Skin и EltaMD.

Придобиването на Filorga ще се финансира комбинирано - в брой и посредством дълг. Консултантите на козметичната компания са Goldman Sachs и BNP Paribas, а финансов консултант на Colgate е Citi. Вероятно договорката ще бъде финализирана през третото тримесечие, споделят от Colgate. Според компанията придобиването няма да повлияе върху цената на акциите ѝ за 2019 година За Filorga
Filorga е премиум компания за грижа за кожата срещу стареене. Тя е учредена във Франция през 1978 година, като в този момент продуктите ѝ се продават в над 60 страни. Най-големите й пазари са Франция, Италия, Испания и Китай. Марката употребява многоканална тактика за дистрибуция онлайн, както и в аптеки, профилирани и туристически магазини, написа Business Wire.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР