Причината за смъртта на Сергей Хрушчов - син на покойния

...
Причината за смъртта на Сергей Хрушчов - син на покойния
Коментари Харесай

Синът на бившия съветски лидер Никита Хрушчов открит мъртъв в САЩ

Причината за гибелта на Сергей Хрушчов - наследник на починалия някогашен руски водач от интервала на Студената война Никита Хрушчов, е огнестрелна рана в главата, заяви през днешния ден представител на съдебно-медицинската работа на американския щат Роуд Айлънд, представен от Асошиейтед прес. От локалната полиция обаче оповестиха, че няма данни за насилствена гибел.

Хрушчов-младши е открит мъртъв в дома си в Кранстън, щата Роуд Айлънд, предишния четвъртък. Той бе на 84 година Сергей Хрушчов и брачната половинка му Валентина получиха американско поданство през 1999 година Именно тя е повикала в четвъртък сутринта полицията, която е установила гибелта му на място в дома.

Сергей Хрушчов е роден в Москва през 1935 година Той бе ракетен специалист в Съветския съюз. През 1959 година съпровождаше татко си при историческото му посещаване в Съединени американски щати. През 1963 година, когато татко му още беше на власт (до 1964 г.), бе почетен със звание Герой на социалистическия труд, стана и лауреат на Ленинска премия, напомня ТАСС.

Легендарен фотограф е открит мъртъв

През 1991 година той и фамилията му се реалокираха в Съединени американски щати, където Сергей Хрушчов стартира да чете лекции по интервала на Студената война в университета "Браун " в Провидънс, щата Роуд Айлънд. "Чувствам се като новороден, стартирам нов живот ", сподели той пред АП, откакто постави клетва като жител на Съединени американски щати. В друго изявление той сподели, че се надява, че татко му, който умря през 1971 година, би подкрепил неговото американско поданство. "В последна сметка аз не съм избягал от родината си ", означи Хрушчов-младши.

Вдовицата му Валентина е съобщила пред ТАСС, че мъжът ѝ ще бъде заровен в Москва през октомври, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР