Причината - управителният съвет не е защитил служителите от сексуалния

...
Причината - управителният съвет не е защитил служителите от сексуалния
Коментари Харесай

Щатът Ню Йорк внесе съдебен иск срещу студиото на Уайнстийн

Причината - управителният съвет не е защитил чиновниците от половия тормоз и заканите на всемогъщия им началник, предадоха Ройтерс и Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Прокурорът упреква "Уайнстийн Къмпани ", както и Харви и Робърт Уайнстийн в нарушавания на човешките права, на правата на личността и на правото на труд.

"Уайнстийн Къмпани " доста пъти е нарушавала законите на щата Ню Йорк, като не е защитила чиновниците си от настойчив полов тормоз, закани и дискриминация ", се споделя в известието.

Тъй като се водят договаряния за пазаруване на студиото, "при всяка договорка за продажба обществото би трябвало да се увери, че жертвите ще бъдат обезщетени, че чиновниците в бъдеще ще получават протекция и че нито директните виновници, нито помагачите им няма да се обогатят незаслужено ", стимулира се обвинителят.

Внасянето на правосъдния иск е резултат от четиримесечно разследване, в което чиновниците, специалистите и жертвите на Харви Уайнстийн са били разпитвани, а архивите и електронната преписка на компанията е била най-щателно тествана, прецизира прокурорът.

Уайнстийн бе един от най-влиятелните мъже в Холивуд, преди близо 70 дами да го обвинят в полово посягане, в това число обезчестяване, припомня Ройтерс. Той отхвърля да е правил принудително секс с който и да било.

Активистка на #МеToo упрекната в посягане против мъж >>
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР