Причината е, че защитават дерогацията за руския нефт ДПС иска

...
Причината е, че защитават дерогацията за руския нефт ДПС иска
Коментари Харесай

ДПС иска оставките на двама министри

Причината е, че пазят дерогацията за съветския петрол

Движение за права и свободи желае оставките на двама министри. Това се разбра от изявление на зам.-председателя на парламентарната група Хамид Хамид. По-рано през днешния ден той бе в Министерския съвет дружно с лидера на групата Делян Пеевски за разискване на казуса с дерогацията за съветския петрол у нас.

От Движение за права и свободи показаха неодобрение, че държавното управление е срещу неотложно преустановяване на тази дерогация.

След това дебатът се придвижи в Народното събрание. Там се преглежда законопроект, импортиран от Делян Добрев от ГЕРБ и Делян Пеевски, който планува преустановяване на изключението за вноса на съветски петрол след три дни.

Хамид Хамид там сподели: „ Няма по какъв начин тука да ни убеждават, че се прави нещо, а от дейностите ни на страната четем в „ Политико “ какво прави България. България интензивно подкрепя заобикалянето на глобите на Европейския съюз. България интензивно подкрепя кремълския режим. Вината е на тези двама министри и на господин Кирил Петков, който по този начин гневно ги поддържаше тази заран - колкото е допустимо по-дълго да бъде продължен срокът на дерогацията. Затова, господин Петков, Ваша е отговорността да им поискате оставката тези двамата министри. "

Хамид уточни присъстващите в пленарната зала министър на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов и министър на енергетиката Румен Радев.

Припомняме, че преди няколко седмици Делян Пеевски се закани на Радев, че в случай че не си прави работата, би трябвало да си върви. Повод тогава бяха проблемите в Маришкия басейн.

Очаквайте детайлности

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР