Причината - адвокатите не се били запознали с част от

...
Причината - адвокатите не се били запознали с част от
Коментари Харесай

Отложиха за следващата седмица делото срещу Георги Георгиев, обезобразил 18-годишната Дебора

Причината - юристите не се били срещнали с част от материалите

Делото за смяна на мярката за неотклонение на Георги Георгиев, упрекнат за нападението над 18-годишната Дебора Михайлова с макетно ножче, е отсрочено. Решението е на Районният съд в Стара Загора, а повода - юристите на Георгиев Валентин Димитров и Петко Кънев не са се срещнали с част от материалите, написа Българска телеграфна агенция.

Един от юристите съобщи, че част от материалите са били на електронни носители. Заседанието за смяна на мярката за неотклонение ще се гледа на   7 ноември в 9:30 часа.

През август държавното обвиняване сплоти двете досъдебни производства, формирани против Георгиев, за нанасяне на двустепенна междинна телесна щета, изразяваща се в черепно-мозъчна контузия, мозъчен оток и лека мозъчна травма, довели до разстройство на здравето, краткотрайна заплаха за живота, и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други елементи от тялото на 18-годишното момиче.

Наблюдаващият прокурор Десислава Калайджиева изясни, че следва да му бъде повдигнато обвиняване и за това, че на 26 юни в Стара Загора в стая в апартамент е принудил потърпевшата да претърпи нещо обратно на волята си, като остригал част от косата ѝ и използвал мощ - удар с пестник.

За случая, който е от края на юни, се разбра месец по-късно, откакто майката на Дебора и нейна другарка описаха за него в медиите. Стана ясно, че Георгиев е бил в пробация от януари за сходно закононарушение.

Първоначално Георгиев е упрекнат в нанасяне на междинна телесна щета, само че след това обвиняването е преквалифицирано в лека. След публичен напън и митинги в цялата страна обвиняването още веднъж бе преквалифицирано - на междинна телесна щета. В края на юли мъжът бе арестуван под стража за закана с ликвидиране. 

На 9 август Окръжният съд в Стара Загора удостовери наложената мярка за неотклонение. Случаят с насилието на момичето провокира митинги в цялата страна.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР