Причина за неточност на PCR теста може да са транспортирането,

...
Причина за неточност на PCR теста може да са транспортирането,
Коментари Харесай

Д-р Недялко Калъчев: Рядко може има фалшиво положителен PCR тест |

" Причина за неправилност на PCR теста може да са превозването, пособията за взимане на материал, тъй че постоянно може да има подправено негативен тест, рядко позитивният може да бъде подправено позитивен, не че това не се случва също “, сподели по БНР доктор Недялко Калъчев, шеф на една от огромните частни лаборатории.

По думите му сега в страната има ясно завършена група от проби за ковид, които се оферират. Повечето лаборатории работят с проби, които изследват най-малко два или три гена, което дава релативно високо равнище на сигурност, когато приказваме за позитивния резултат. За негативните резултати може да има доста аргументи за неправилност, първата от които е неправилното взимане на проба или погрешен консуматив, посочи експертът.

Той уточни, че в Националния информативен портал на Министерство на здравеопазването за тестването на населението е забележим единствено броят PCR проби. Информацията от другите проби също е там, но не е достъпна за хората.

На въпрос какъв % от хората с позитивните PCR проби развиват заболяването, експертът разясни, че този разбор не се прави към момента.

„ Ако имаме да вземем за пример позитивна проба единствено по един ген, в късен цикъл, тълкуването на подобен резултат би било доста по-лесно, в случай че се знае какъв е статусът на индивида като антитела. Защото, в случай че ние знаем, че този човек има IgG антитела – т.е. има имунитет, и подобен късен позитивен ген – това би трябвало да се пояснява като човек, който излиза от инфекциозния си интервал и няма смисъл да бъде карантиниран, разяснява доктор Калъчев и добави, че подобен клиент по разпоредбите е PCR-положителен и той би трябвало да е карантиниран.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР