При завъртането на политическата рулетка няма нагласа да се подкрепи

...
При завъртането на политическата рулетка няма нагласа да се подкрепи
Коментари Харесай

Румен Христов: Много хубаво за България е, че БСП излиза от властта

При завъртането на политическата рулетка няма настройка да се поддържа ново държавно управление на досегашната коалиция, съобщи пред NOVA NEWS ръководителят на Съюз на демократичните сили и народен представител от ГЕРБ-СДС Румен Христов Христов. Той не отговори на въпроса дали ще поддържат Никола Минчев като ръководител за на началник на Народно събрание.

" Много хубаво за България е, че Българска социалистическа партия излиза от властта, " сподели още той. " При всяко тяхно присъединяване ние имаме акцидент за България, а не удача, както те твърдяха. "

По думите му: " Свидетели сме на държание напук. „ Вие през вчерашния ден гласувахте " срещу " нашето държавно управление, ние пък през днешния ден няма да приемем рационалните оферти. " Така ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов и народен представител от ГЕРБ-СДС разяснява парламентарния ден след гласувания избор на съмнение за кабинета " Петков ".

„ Ако на следващия ден се внесе точката за началото на договарянията на РСМ и Албания, ще влезем и ще я подкрепим, " отговори той на въпроса дали ще влязат в зала на следващия ден депутатите от неговата парламентарна група. В пояснение на виковете „ мафия” след втория опит да стартира съвещанието на Народно събрание, Христов уточни: „ Истината е, че на председателски съвет се води полемика не по дневния ред на обществото. " Той уточни, че първа точка е избор на ръководител на Народното събрание, за което срокът е 14 дни, а са минали единствено половината.

Като най-важно Христов разгласи повдигане на ветото за РСМ и начало на договарянията за присъединение на Македония и Албания към Европейски Съюз, приемане на трите бюджета и на законите по отношение на Плана за възобновяване и резистентност.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР