При такава голяма разлика в заболяемостта между отделните региони мерки

...
При такава голяма разлика в заболяемостта между отделните региони мерки
Коментари Харесай

Сербезова: Не са необходими КОВИД-мерки на национално ниво

При такава огромна разлика в заболяемостта сред обособените райони ограничения на национално равнище на този стадий не са нужни, сподели в тв изявление министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова във връзка настоящата обстановка с КОВИД-19. Тя прикани да се усили имунизационният обсег. Засега не се планува отпадане на документа за антитела.

От през днешния ден в Народното събрание ще се влиза единствено с КОВИД-сертификат или антигенен тест. Депутатите, които нямат документ, ще се тестват в две мобилни лаборатории, които са ситуирани край Народно събрание. Всички депутати със документ към този момент са въведени в лист, който ще стои при защитата от НСО. Народните представители ще заплащат сами за своите проби и тези на сътрудниците си, пробите на останалите чиновници и публицистите ще бъдат поети от парламентарния бюджет.

Междусрочната почивка в страната ще бъде девет дни - от 28 януари до 7 февруари. Математикът Лъчезар Томов предвижда, че в идващите 2 седмици следва скок в заболяемостта при възрастните. От здравното министерство оповестиха, че са подписани контракти за пазаруването на 7,61 млн. щадящи проби за скрининг на учениците.

Данните на Единния информативен портал демонстрират, че позитивни са близо 25% от направените в събота лабораторни проучвания за КОВИД-19. С коронавирусна зараза в болница се лекуват 5216 души в страната.

Четири от всичките 5 района са във втори стадий по индикатора претовареност на интензивни кревати и единствено един район е в първи стадий. Това е III район с областите Добрич, Варна, Разград, Силистра, Търговище, Шумен.

123 205 души в страната са под карантина.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР