При строги мерки за охрана Атина посреща официални гости във

...
При строги мерки за охрана Атина посреща официални гости във
Коментари Харесай

Гръцкият премиер разговаря с руския си колега в Атина

При строги ограничения за защита Атина посреща публични посетители по отношение на тържествата по случай 200 години от Освободителното въстание. На празненствата ще участва и съветският министър председател Михаил Мишустин, който през днешния ден беседва с гръцкия си сътрудник Кириакос Мицотакис.

Гръцкият министър председател благодари на съветския си сътрудник Михаил Мишустин, че макар тежката епидемологична рецесия показва Русия на тържествата по отношение на празника.

Двамата министър-председатели преговаряха за развиване на двустранните стопански връзки Атина-Москва, наранени от въздействието на пандемията.

На конференция Мишустин съобщи:

„ Потвърдихме желанието на двете страни да си сътрудничим в региона на опазването на здравето, телекомуникациите, осведомителни технологии. Имаме предпочитание за сложно развиване на двустранните връзки Гърция-Русия, което се базира на вековните връзки на почитание сред народите на двете страни “.

Гръцкият премиер  сложи акцент върху ролята на Русия за опазване на мира:

„ Гърция е член на Европейския съюз и НАТО и това дефинира нашата външна политика. В същото време отчитаме, че Русия е значим фактор за сигурността на Източна Европа. За това тази сигурност би трябвало да се гради въз основата на съдействие, а не на опълчване “.

Мицотакис акцентира, че Гърция отваря границите си за съветски туристи, като подсигурява безвредно престояване в страната.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР