При рутинна проверка от полицейските органи в центъра на Атина,

...
При рутинна проверка от полицейските органи в центъра на Атина,
Коментари Харесай

Гръцки полицаи задържаха в ареста българин без вина

При рутинна инспекция от полицейските органи в центъра на Атина, бе задържан българин и държан 5 дни в прелиминарен арест без виновност, научи организация BulNews.
"Бях спрян за инспекция на документи от полицията и се оказа, че против мен има обвиняване за въоръжен обир ", показа шокиран българина С.С.
Същият е задържан и държан 5 дни в прелиминарен арест, след което е освободен заради липса на виновност. Той е асансьорен механик и в деня на въоръжения грабеж е бил на адрес в същата кооперация за премахване на щета. По вратите на етажите от асансьора са снети негови отпечатъци, след което е упрекнат във въоръжен обир, без да бъде потърсен или извикан за разпит.
След траялото 5 дни следствие е открито, че българина е почтен, защото е имал нужните документи от направения ремонт същия ден. Снети са показания и от домоуправителя, който е удостоверил, че е поправял асансьора в деня на обира.
Българинът е освободен заради липса на доказателства за присъединяване в обира, само че обвиняването продължава да виси в досието му с риск да бъде задържан още веднъж.
Потърпевшият е безапелационен, че ще търси правата си в съда за нанесени морални вреди и възобновяване на паричната сума от 1500 евро, която е платил на юрист, с цел да бъде освободен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР