При премиера Бойко Борисов в Министерски съвет в момента се

...
При премиера Бойко Борисов в Министерски съвет в момента се
Коментари Харесай

Експерти разкриха на Борисов нещо шокиращо за предпазните маски за лице

При премиера Бойко Борисов в Министерски съвет сега се организира среща с производители на защитни медицински произведения, откакто стана ясно, че в България към този момент има доказани четири позитивни проби на ковид.

Според Борисов маските имат следната роля: "С една дума – тези маски защищават от това, в случай че някой кихне, да не ни напръска. Ако болестта обаче е във въздуха, една маска няма да ни защищити ", сподели той.

Производител на текстил отговори на доста значими въпроси, свързани с маските:

"Маските са два типа. Първите са еднократни медицински маски. Този артикул мъчно можем да намерим сега, без значение от цената ", сподели той.


"Този вид маска кардинално има два класа според от частиците, които пропуща. Тази всеобща маска, клас едно, задържа частици, които са по-големи от 5 микрона. Вирусът, за който приказваме, не е тъкмо измерен, само че се счита, че е от 1 до 3 микрона ", разкри специалистът.


"Ако допуснем, че вирусът се движи свободно във въздуха, не можем да го задържим с тази маска или с каквато и да е друга ", изясни той.

"Целта й е просто да обезпечи отбрана на лицето и дихателните органи ", сподели специалистът.

"Вторите са маски за самостоятелна отбрана. Те нормално се употребяват от служащи. Тези маски обезпечават клас 2 отбрана и за случая са изцяло задоволителни ", съобщи той.


"Имаме някакви количества, те са по-ефикасни ", изясни производителят.

"Третият вид е за многократна приложимост, има клапан-респиратор. Налична е за майки, деца с дребни лица и за мъже с по-големи лица. От на следващия ден започваме да ги произвеждаме тези маски ", сподели той.


Борисов още веднъж се включи в диалога: "Ние както се събираме непрестанно, ставаме уязвими. Това е смешка. Каквото за всички, това и за нас ", сподели той.

"Трябва ни водонепроницаемо облекло за ковид ", сподели Борисов.

Премиерът посочи, че на следващия ден в 14.00 не престават разискванията с текстилната промишленост.

„ Максимално бързо да извършите модела, кройките. Вече машините на всички са такива, че са компютри. Дето се вика да ви благодаря, че и вие може да го кажете, че тук не става въпрос за облаги, за далавера, а тъкмо противоположното.

Според него с обща воля ще се преодолее обстановката.

„ Да покажем, че нашата текстилна и шивашка промишленост не е единствено за ишлеме “, добави още министър-председателят.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР