При предишни конфронтации между двата рода кметът на Павел баня

...
При предишни конфронтации между двата рода кметът на Павел баня
Коментари Харесай

След масовия бой в Казанлък: Варварско деяние, трима с травми, несъвместими с живота


При предходни борби сред двата рода кметът на Павел баня е бил посредник сред тях

Трима от ранените при всеобщия пердах в Казанлък са в извънредно тежко положение, с черепно-мозъчни контузии, несъвместими с живота. Това оповестиха на брифинг от полицията и прокуратурата.

Към този миг общо петима души са с заплаха за живота. Припомняме, че на 20 март към 14 часа стана всеобщо сборичкване в региона на паркинга на Кооперативния пазар в град Казанлък.

Директорът на ОДМВР – Стара Загора ст. комисар Лазар Христов разясни, че арестувани по случая са 19 лица, 11 са ранени, а 1 е умрял. Образувано е досъдебно произвеждане.

Прокурор Атанасов посочи, че в сбиването са взели участие 30 души. „ Иззети са аграрни сечива, голям брой дървени принадлежности, брадви, ножове, мотики. Чакат се криминалистически експертизи – кой е употребил пособията. Има 5 лица с обвинявания – една жена, един малолетен на 17-годишен юноша и 3-ма пълнолетни са привлечени като обвинени за причиняване на гибелта на мъжа. Иззети са и фрагменти от очевидци. Мерките ще се гледат в петък “, добави Атанасов.

Директорът на Министерство на вътрешните работи съобщи, че повода за багра има предистория, както и подготовка за реализирането му. Вендетата става поради пестник и спор сред деца от двата рода.  

Той бе безапелационен, че служителите на реда са опитвали да предотвратят станалото. Кметът на Павел баня е бил посредник при предходни техни борби. 

„ Касае се за лица с отношение, което опонира на публичните правила. Деянието е варварско. Крайно съм засегнат “, сподели ст. комисар Лазар Христов.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР