При покушение в Киев застреляха 3-годишния син на украинския политик

...
При покушение в Киев застреляха 3-годишния син на украинския политик
Коментари Харесай

Застреляха тригодишния син на украински политик

 При нападение в Киев гръмнаха 3-годишния наследник на украинския политик Вячеслав Соболев. Това предава " Ройтерс " и добавя, че неидентифициран мъж в центъра на украинската столица е разкрил пукотевица по автомобила на Соболев.

Един от патроните попада в купето на автомобила и уцелва детето на депутата. Момчето е умряло от пострадването в колата за спешна помощ на път за болничното заведение. Украинското министерство на вътрешните работи оповестява, че към момента не е разпознало стрелеца или колата, с която се е придвижвал.

Според очевидци нападателят се е придвижвал със седан, марка Lexus, само че тази информация към момента не е доказана. Властите проверяват случая като преднамерено ликвидиране.

35-годишният Вячеслав Соболев е украински политик и предприемач. Бил е в градския съвет в противоречивия район на Донецк, а по-късно работи в Съвета за национална сигурност на Украйна. В интервала 2010-2011 година е бил зам.-председател на НАК " Нафтогаз Украйны ". През 2015 година е народен представител от блока на проруския президент Петро Порошенко.

Това е следващото ликвидиране на обществена фигура в Киев от анексирането на Кримския полуостров през 2014 година През 2016 година да вземем за пример при бомбен атентат в колата му умира белоруският публицист Павел Шеремет. Той беше прочут с околните си връзки с съветския опозиционер Борис Немцов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР