При мен вчера идваха държавни институции и служби, които изискаха

...
При мен вчера идваха държавни институции и служби, които изискаха
Коментари Харесай

ГДБОП иззе документи от Русе за камиона, взривил се на Кримския мост

При мен през вчерашния ден идваха държавни институции и служби, които пожелаха информация. Всичко им е предоставено - информации, видеозаписи. Това разяснява изпълнителният шеф на Свободна зона в Русе Георги Стоилов във връзка на информацията от ТАСС, която се базира на съветската Федерална работа за сигурност, че взривното устройство, употребявано на Кримския мост, е било прикрито в рула със строително полиетиленово фолио и " при започване на август е изпратено от морското пристанище на Одеса в Русе по контракт сред " Транслогистик УА " (Киев) и Baltex Capital S.A. (Русе) ".
Стоилов сподели още, че все още не може да даде повече информация по случая. Той изясни, че митнически представител на Baltex Capital S.A., която няма офис в Русе, е спедиторската компания " Тива Ком ", предава Българска телеграфна агенция.

" Ние нямаме никакво отношение към товара. Ние сме операторът на този резервоар, само че оттова нататък дали стоката е стигнала и къде, не знам ", разяснява един от шефовете на " Тива Ком " Валентин Илиев, който изясни, че седалището на Baltex Capital S.A. е в Панама.
Той удостовери, че по документи в контейнера е имало строително фолио.
" Ние го изпращаме към крайния адресат, който ни е подаден от търговците. Обработваме документите и ги представяме пред митническите органи ", изясни Илиев.

По думите му товарът е пътувал от Украйна през Румъния за Бургас. Той не знае какво се е случило с контейнера по-късно.
" Разберете, че през днешния ден минават 15-20 камиона с най-различни артикули. Ние сме чист изпращач. В контейнера знаем каква стока има единствено по документи. За това има контролни органи, които би трябвало да го ревизират, преминавайки през граница. За мен няма нищо общо сред камиона, контейнера и стоката с това, което е стигнало там ", изясни Илиев.
По думите му позицията на страната, че България няма съучастничество в подготовката на гърмежа на Кримския мост, е вярна.
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР