При изпълнение на Националната програма за овладяване популацията на безстопанствените

...
При изпълнение на Националната програма за овладяване популацията на безстопанствените
Коментари Харесай

Осиновени са близо 20% от заловените безстопанствени кучета в страната за 2019 г.

При осъществяване на Националната стратегия за преодоляване популацията на безстопанствените кучета в страната през 2019 година са осиновени близо 20 % от хванатите кучета, заяви пресслужбата на кабинета.

Своя притежател са намерили 4 305 кучета от общо 22 646 приютени кучета. Областите Бургас, Перник, София град, Стара Загора и Русе са с максимален процентът на осиновявания.

Това стана ясно след признатия от Министерският съвет Отчет за осъществяване на Националната стратегия за преодоляване популацията на безстопанствените кучета на територията на Република България през 2019 година В 263 общини в страната стратегиите са признати, а общият брой на записаните приюти е 53, показаха от държавната пресслужба.

За четири месеца в приюта за безстопанствени животни в Русе са настанени 249 кучета

Отчита се позитивна наклонност за осиновяване на български животни и в чужбина.

С оглед използването на обединен метод и гарантиране съблюдаване наредбите на настоящото европейско и национално законодателство е създадена Стандартна оперативна процедура (СОП) за узаконяване при превозване на домашни любимци с комерсиална цел, оповестена на формалната електронна страница на Българската организация по сигурност на храните.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР