При изключително голям интерес премина едно от първите масови културни

...
При изключително голям интерес премина едно от първите масови културни
Коментари Харесай

Уникален концерт в Кърджали в рамките на свещения месец Рамазан

При извънредно огромен интерес мина едно от първите всеобщи културни събития в Кърджали след анулацията на ограниченията, наложени от изключителната епидемиологична конюнктура. Салонът в Дома на културата в Кърджали едвам събра в понеделник вечер феновете на изкуството да гледат концерта „ Религиозна симфонична музика “.

Той бе проведен в границите на свещения месец Рамазан по самодейност на Генералното консулство на Република Турция в Пловдив със съдействието на Община Кърджали и Тракийския университет в Едирне.

Любителите на изкуството от Кърджали се любуваха на осъществяванията на артистите от Държавния отбор за турска и румелийска музика в Едирне под диригентството на проф. Ахмет Хамди Зафер и Балкански симфоничен оркестър.

Творчески шеф на спектакъла бе Йълдърай Озтюрк, а солисти – Гьокче Бахар Бахче, Йълдърай Озтюрк и Халил Ерсевен.

Концертът бе почетен от генералния консул на Р Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю, кмета на Голяма община Бурса Алинур Акташ, зам.-председателя на Движение за права и свободи и кмет на община Кърджали доктор инж. Хасан Азис, ректора на Тракийския университет в Едирне проф. Ерхан Табакоглу, депутата от Партията на справедливостта и развиването в турския Меджлис Атилла Йодюнч, регионалния ръководител на Партията на справедливостта и развиването в Бурса Мустафа Явуз.

Присъстваха още народните представители от Движение за права и свободи Байрам Байрам, инж. Павлин Кръстев, регионалния водач на Движение за права и свободи Ресми Мурад, районният мюфтия Басри Еминефенди, енорийският духовник Петър Гарена, кметове на 7-те общини от региона, ръководители на законодателните органи, ръководители на общинските организации на Движение за права и свободи, представители на Младежките конструкция, Женската конструкция на Движение за права и свободи, кметове на обитаеми места.

Поднасям своята признателност на диригента на оркестъра и шеф на Държавната консерватория към Тракийския университет проф. Ахмет Хамди Зафер и шефа на Държавния отбор за турска и румелийска музика – Едирне господин Гьокче Бахар, сподели кметът доктор инж. Хасан Азис.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР