При акция на спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС са задържани седем

...
При акция на спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС са задържани седем
Коментари Харесай

Осуетиха опит за продажба на златно съкровище за над 2 млн. евро

При акция на спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС са арестувани седем души пробвали да продадат златно богатство. Това заяви на брифинг зам. основният прокурор Иван Гешев . Съкровището, охранявано от тежковъоръжени маскирани служители на реда, беше показано по време на конференция.
 
Акцията е осъществена сега на подписване на договорка в понеделник в Симеоновград. На четирима души са повдигнати обвинявания , следва през днешния ден прокуратурата да изиска от съда да задържи за непрекъснато в ареста обвинените. Купувачите са българи , само че на тях към момента не са повдигнати обвинявания. Един от четиримата арестувани е дълготраен чиновник на ДАНС , а останалите трима са престъпно проявени , само че не за иманярска активност.
 
 БГНЕС

Обект на продажбата е бил златен венец с тегло към 400 гр , а желаната за него цена е била 2 млн. евро. При акцията са открити още златна торква, две златни гривни и монети.

Информацията за незаконната група е добита от ДАНС и изпратена на ГДБОП в края на юли месец. Задържаният чиновник на ДАНС е координирал срещите сред иманярите и възможните купувачи . Имало данни, че е пробвано находките да бъдат продадени в Турция.-->
 
 БГНЕС

Първоначална експертна оценка сочи, че полезностите са от втората половина 4 в. пр.Хр. Националният археологически институт към Българска академия на науките ще направи обстойна оценка на откритите предмети. Вероятно полезностите да са принадлежали на тракийски хайлайф.

Според проверяващите това не е цялото богатство и има още предмети от него, които досега не са открити. Засега няма информация от кое място е находката.
 
 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР