Президентството изглежда не се отразява добре на богатството на американския

...
Президентството изглежда не се отразява добре на богатството на американския
Коментари Харесай

Колко спечелиха най-богатите американци за година?

Президентството наподобява не се отразява добре на благосъстоянието на американския държавен глава Доналд Тръмп, който за няколко месеца е " обеднял " с няколко стотици милиона.

Според листата на Forbes с топ 400 на най-състоятелните американци неговата сметка е намаляла с 600 милиона до 3,1 милиарда $. В резултат Тръмп към този момент се намира на 248-а позиция в класацията от 156-та, където беше през предходната година.

От изданието показват като причина за това сложната обстановка, в която се намира пазарът на парцели в Ню Йорк, правосъдните каузи, по които фирмите на Тръмп са имали разходи, както и скъпата президентска акция.

В резюме обаче най-богатите американци са спечелили още повече през последната година, като в класацията влизат всички със сметка над 2 милиарда $.

На първо място без изненада е Бил Гейтс с благосъстояние от 89 милиарда $. Втори е шефът на Amazon Джеф Безос със положение от 81,5 милиарда $. Инвеститорът Уорън Бъфет е трети със 78 милиарда $ зад тила си.

Най-голям растеж за последните 12 месеца регистрира създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг, който е добавил 15,5 милиарда $ към сметката си до общо 71 милиарда $. Това го прави четвърти по благосъстояние в Щатите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР