Президентите на Съединените щати Джо Байдън и на Южна Корея

...
Президентите на Съединените щати Джо Байдън и на Южна Корея
Коментари Харесай

САЩ, Япония и Южна Корея се договориха да ограничат енергийна зависимост от Русия

Президентите на Съединените щати Джо Байдън и на Южна Корея Юн Сук-йол, дружно с министър-председателя на Япония Фумио Кишида се споразумяха в петък да ускорят напъните на трите страни за понижаване на зависимостта от съветската сила, предадоха Ройтерс и БНР.

В отговор на нашествието на Русия в Украйна водачите се споразумяха да продължат да поддържат Киев и да поддържат мощни, координирани наказания против Москва, като в същото време се стремят към в допълнение ограничение на зависимостта от съветската сила.

" Ние имаме вяра, че дълготрайният урок от тази пагубна нападателна война би трябвало да бъде непрекъснатата воля на интернационалната общественост да поддържа правилата на териториалната целокупност, суверенитета и мирното разрешаване на разногласия “, се показва в тяхното взаимно изказване след тристранната им среща в Кемп Дейвид.

" Ние удостоверяваме нашето мнение, че когато тези основополагащи правила бъдат отхвърлени на всички места, те съставляват опасност за нашия район ", се споделя още в взаимното им изказване.

Тримата водачи също по този начин обявиха в взаимната декларация, наречена правилата на Кемп Дейвид, че те " застават обединени " в своя ангажимент за реализиране на цялостна денуклеаризация на Северна Корея.

" Оставаме ангажирани с разговора с КНДР (Корейската народнодемократична република) без предварителни условия. Стремим се да се занимаваме с правата на индивида и филантропичните въпроси, в това число незабавното разрешаване на проблемите с отвличанията, арестуваните и нерепатрираните военнопленници. Ние поддържаме единен Корейски полуостров, който е свободен и в мир “, прибавиха те в документа, оповестен след тяхната тристранна среща.

Преди тази среща Сеул предизвести, че Северна Корея може да изстреля нова междуконтинентална балистична ракета (ICBM) като провокация на фона на събитието.

Същевременно Съединени американски щати съумяха да накарат Япония и Южна Корея да употребяват най-категоричния си език до момента в взаимното изказване, с цел да осъдят " рисковите и нападателни дейности " на Китай в Южнокитайско море.

" По отношение на рисковите и нападателни дейности, на които неотдавна станахме очевидци от страна на Китайската национална република в поддръжка на нейните противозаконни морски териториални искания в Южнокитайско море, ние... изрично се противопоставяме на всеки опит за едностранна смяна на статуквото в индо-тихоокеанските води ", се споделя в изказването на тримата водачи.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР