Президентите на Полша Анджей Дуда, Латвия Егилс Левитс, Литва Гитанас

...
Президентите на Полша Анджей Дуда, Латвия Егилс Левитс, Литва Гитанас
Коментари Харесай

Президентите на Полша, Литва, Латвия и Естония пътуват към Киев

Президентите на Полша Анджей Дуда, Латвия Егилс Левитс, Литва Гитанас Науседа и Естония Алар Карис пътуват към Киев , оповестява Укринформ.

" На път към Киев със мощно обръщение за политическа поддръжка и военна помощ. Литва ще продължи да поддържа битката на Украйна за нейния суверенитет и независимост. Заедно към успеха! " , написа Науседа в Туитър.

Публикацията е съпроводена от фотография, от която излиза наяве, че пътуването е с трен.

Предстои четиримата водачи да се срещнат с президента Володимир Зеленски.
 Зеленски отхвърли да посрещне немския президент в Киев
Зеленски отхвърли да посрещне немския президент в Киев

Щайнмайер не бил добре пристигнал поради околните си връзки с Русия

Страните ще обсъдят оказването на помощ на украинската войска и на цивилните, както и следствието на военни закононарушения, с цел да се търси отговорност на причинителите.

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи пълномащабна инвазия в Украйна. Руските войски обстрелват и унищожават инфраструктура и жилищни региони на редица украински градове.

Руската експанзия против Украйна провокира единен отговор от Европейския съюз, който наложи строги наказания на Русия, даде забележителна политическа, икономическа, финансова и военна поддръжка на Украйна и одобри милиони украинци, бягащи от войната.

По данни на Организация на обединените нации броят на украинските бежанци е надхвърлил 4,5 милиона.

Вчера стана ясно, че Франк-Валтер Щайнмайер, който е възнамерявал да посети Киев през днешния ден дружно с останалите четирима президенти. Украинският президент е декларирал, че Щайнмайер " не е добре пристигнал " заради " околните му връзки с Русия ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР