Президентът започва да говори като човек, който е доста силно

...
Президентът започва да говори като човек, който е доста силно
Коментари Харесай

Политолог: На Радев не му харесва, че вече има редовно правителство, което си изпълнява функциите

„ Президентът стартира да приказва като човек, който е много мощно обиден и пази съветската позиция. Ние въпреки всичко сме член на Европейски Съюз и НАТО. Украинският му сътрудник беше тук и заставам на масата против него. Много е притеснително, в случай че и той не е съумял да го убеди, че в Украйна няма спор, че Украйна не е нападнала Руската федерация и че не съветски мирни жители умират в спалните си и деца в детските градини, а в Украйна. Да кажеш на всичко това, че Украйна упорствала да води тази война, е меко казано недопустимо. “

Това сподели в студиото на Euronews PrimeTime политологът Любомир Стефанов.

Според него даже „ Възраждане “ не си разрешават да приказват сходни неща, а по-скоро подлагат на критика метода, по който се въвлича България в тази война.
Единомислието е нездравословно за демокрацията. За демокрацията е значимо да има разноговорене, само че е значимо да има и съдържателни диспути и толеранс към чуването на другите отзиви.
Стефанов уточни, че социолозите записват спад в рейтинга на президента. Според политолога занапред ще стане ясно дали Радев желае да направи партия. По думите на Стефанов обаче президентът към този момент избира по-удобната позиция да бъде патрон на избрани тези в обществото.

По Конституция президентът не може да има лична линия на политика, макар че историята ни е цялостна с спорове сред президента и изпълнителната власт, означи политологът.
Гражданинът Румен Радев има право на мнение, Президентът няма право да приказва по този начин (определяйки една част от българските жители като нихилисти и безродници – бел. ред.)
„ Той комфортно не помни, че два пъти стана президент с поддръжката на партийни гласоподаватели и партии застанах зад него “, разяснява още Стефанов.

Според него на президента не му харесва, че държавното управление е влезнало във функционалностите си и показва България в чужбина.

„ Акад. Денков е разпознат по един различен метод. Легитимността му е безусловно приета. Когато президентът ходеше преди и обясняваше някакви неща, това нямаше никаква тежест автоматизирано да прерасне в законодателни промени “, сподели политологът.

По неговите думи назначението на регионалните шефове ще бъде един от основните политически знаци на ръководството.

„ Това е коалиция на обединенията, която стартира да намира метод, по който да си поддържа връзка. Поради тази причина можем да станем очевидци на внезапно възстановяване на успеваемостта на процеса, който се построява сега. Ключовата дума е доверие “, акцентира Стефанов.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР