Президентът Володимир Зеленски уволни министъра на отбраната Олексий Резников и

...
Президентът Володимир Зеленски уволни министъра на отбраната Олексий Резников и
Коментари Харесай

Зеленски уволни министъра на отбраната Резников, назначава кримски татарин на мястото му


Президентът Володимир Зеленски уволни министъра на защитата Олексий Резников и назначи на негово място началника на Фонда за държавно имущество Рустем Умеров, който ще влезе в служба, откакто го утвърди Народното събрание.

Олексий Резников мина през над 550 дне пълномащабна война. Смятам, че министерството се нуждае от нов метод и от други формати на взаимоотношение както с военните, по този начин и с цялото общество “, разгласи Зеленски в късното си послание към нацията нощес.

Резников, който беше назначен за боен министър през ноември 2021 година, оказа помощ за обезпечаването на западна военна помощ, която (според него) е в размер на близо 100 милиарда $, като Съединените щати са обезпечили над 66 милиарда. Имаше обаче и значително обвинявания за корупция в министерството му, които той определяше като клюка.

Посоченият за негов правоприемник Умеров е 41-годишен кримски татарин, някогашен народен представител. Той имаше роля в деликатни военновременни договаряния, като да вземем за пример за черноморската зърнена договорка. Не е с военно обучение, което кара някои украински военни анализатори да недоволстват. Според уважавания аналитик – военен водач от запаса Роман Свитан, боен министър по време на война би трябвало да бъде човек с знания във военното дело, с цел да си сътрудничи по-добре с Генералния щаб и цялото командване.

Междувременно през нощта в продължение на три часа и половина съветски безпилотници нанасяха удари по Одеска област. Украинското дунавско пристанище Измаил получи обилни вреди. Пострадали са хранилища за зърно, индустриални здания и друга инфраструктура, а парчета от дронове са подплалили няколко здания, заяви губернаторът на Одеска област Олег Кипер, представен от Ройтерс.

Най-малко 17 дрона са свалени, само че някои поразиха задачите си, уточни той в канала си в Телеграм. По първични данни няма жертви и ранени.

В няколко обитаеми места в региона на Измаил (където живеят десетки хиляди етнически българи, това на вниманието на Копейкин, б.р.) са развалени хранилища, здания, селскостопанска техника, съобщи Кипер. „ Заради паднали ракетни парчета са избухнали и няколко пожара на територията на цивилен обекти “, добави той, представен от УНИАН.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР