Президентът Володимир Зеленски описа руските политически и военни лидери като

...
Президентът Володимир Зеленски описа руските политически и военни лидери като
Коментари Харесай

Зеленски нарече руските лидери бандити, изключи замразен конфликт

Президентът Володимир Зеленски разказа съветските политически и военни водачи като бандити и изключи всеки кротичък проект, който би трансформирал войната против Украйна в замразен спор, съобщи " Ройтерс ".

Зеленски направи коментара в тирада пред Народното събрание в Деня на конституцията на Украйна, ден откакто съветският президент Владимир Путин похвали своите войски за оправянето с, водени от ръководителя на групата " Вагнер " Евгений Пригожин.

Обявявайки, че Украйна е " на пътя към победа ", той сподели, че не би трябвало да се разреши съветските водачи да избягат от правораздаването.

" Политическото и военното управление на Руската федерация не би трябвало да избяга от правораздаването заради обстоятелството, че сякаш имат имунитет, като държавни водачи ", сподели Зеленски пред Радата (парламента).

" Те не са водачи на страната - те са бандити, които завзеха контрола над държавните институции на Русия... и започнаха да тероризират целия свят ".

Той разказа съветския президент като обиден от " полуда ".

Зеленски даде знак, че остава срещу всеки кротичък проект, който би замразил териториалните придобивки на Русия след нахлуването ѝ в Украйна.

" Украйна няма да се съгласи на нито един от разновидностите за замразен спор ", добави той.

Зеленски изготви " формула " за мир от 10 точки, която включва възобновяване на териториалната целокупност на Украйна, евакуиране на съветските войски и възобновяване на държавните граници на Украйна.

Планът ще включва връщане към границите на Украйна от 1991 година, откакто тя получи самостоятелност от Съветския съюз. Зеленски неведнъж е казвал, че това би трябвало да бъде основата на всяко предложение за преустановяване на войната.

В речта си той прикани за общонационална полемика за бъдеща теория за Украйна, " с цел да отговори на всички фундаментални въпроси за Украйна и нашето бъдеще " и да даде " обща визия за това каква би трябвало да бъде успеха за Украйна ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР