Президентът ще връчи третия мандат за съставяне на правителство на

...
Президентът ще връчи третия мандат за съставяне на правителство на
Коментари Харесай

Третият мандат отива отново при БСП

Президентът ще връчи третия мандат за сформиране на държавно управление на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ".

" На 16 януари, понеделник, в 10.00 часа на „ Дондуков “ 2 Румен Радев ще връчи мандат за изтъкване на претендент за министър-председател на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ", оповестиха от пресцентъра на президента. От президентството не се показват претекстове за решението.

Това ще бъде последна опция за сформиране на постоянен кабинет в границите на 48-ото Народно заседание. Досега Българска социалистическа партия постоянно се е проваляла в опита си да сформира кабинет с третия изследователски мандат. Левицата имаше тази опция два пъти през 2021 година, само че не съумя да ги оползотвори.

Няма място за политически нарцисизъм и отчаяние, безапелационна беше Надежда Йорданова от " Демократична България " след избора на президента. От партията на този стадий виждат повече разлики в сравнение с допирни точки с Българска социалистическа партия.

 
Ние ще бъдем обезпокоени за бъдещето на България. Мандат нан Българска социалистическа партия не бихме подкрепили, там имаме огромно разграничение по няколко основни въпроса - войната в Украйна,мекрите нужни за ограничение на въздействието на Русия в България.
Надежда Йорданова, " Демократична България "

До последно и от Български напредък заявиха предпочитание да получат последния мандат. Сега са подготвени за диалози с Българска социалистическа партия. „ Ще преговаряме и с тях, както виждаме в цяла Европа държавните управления са на база широки обединения защото всяка една партия в сходна коалиция ще управлява другите “, сподели Георги Самандов от " Български напредък ".

Неколкократно от ГЕРБ приканиха президента да връчи мандата на Демократична България. След избора му бяха безапелационни:

 
Там шансът за държавно управление е нула.
Делян Добрев, ГЕРБ

В Конституцията няма категорично посочен период, в който парламентарната група да излъчи претендент за министър-председател.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР