Президентът Румен Радев връчи по протокол на БСП мандата за

...
Президентът Румен Радев връчи по протокол на БСП мандата за
Коментари Харесай

Радев обяви, че предсрочните избори ще са на 11 юли, след като БСП върна мандата ВИДЕО

Президентът Румен Радев връчи по протокол на Българска социалистическа партия мандата за сформиране на държавно управление, въпреки да се знаеше, че партията няма да се възползва и ще го върне. 

" Нашето предпочитание беше да има държавно управление на България, което да реши значими въпроси за страната и закона. Да приготви обществени ограничения, да приготви проекта за Възстановяване и резистентност. Подадохме ръка на втората показана партия, само че тази ръка не беше призната ", разяснява ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" В тази обстановка е ясно, че отиваме към разформироване на Народното събрание и предварителни избори , само че в случай че след тези избори не се сформира държавно управление, България може да изпадне в тежка и дълбока и Конституционна рецесия ", сподели президентът.

Той добави, че ЦИК ще стартира своята активност наедно със служебното държавно управление, което той ще сформира. " В идната седмица ще разпусна Народното събрание и по този начин следва изборите да са на 11-и юли ", обясни президентът.



 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР