Президентът Румен Радев ще участва в тържествената церемония по повод

...
Президентът Румен Радев ще участва в тържествената церемония по повод
Коментари Харесай

Президентът ще отблежи Съединението на България в Пловдив, премиерът се включва в честването в София

Президентът Румен Радев ще взе участие в тържествената гала във връзка 138-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Това заяви прессекретариатът на президента. Премиерът Николай Денков ще се включи в честването в София.

В 20.30 ч. на площад " Съединение " в Пловдив президентът Румен Радев ще взе участие в тържествената проверка-заря, ще одобри почетния строй, а по-късно ще произнесе слово.

От НСО оповестиха, че на жителите, които желаят да участват на мероприятието, ще бъде обезпечаван достъп до зоната за сигурност след 18.30 часа през три пункта за инспекция: на бул. " 6-и септември " и ул. " Димитър Цончев ", при постройката на Прокуратурата; при бул. " 6-и септември " и ул. " Св. Климент ", при подлеза и при бул. " 6-и септември " и ул. " Петко Каравелов ", до ДЗИ-Пловдив.

Премиерът Николай Денков ще сервира венец и ще се включи в честването на 138 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия пред мавзолея-костница на княз Александър І Батенберг, потвърдиха от пресслужбата на Министерския съвет.

На 6 септември Столичната община провежда тържествено отбелязване на 138 години от Съединението на България. В програмата за празничното честване на годишнината ще вземат участие Националната гвардейска част, вокалната групировка " Български гласове " с диригент Йосиф Герджиков и актрисата Силвия Лулчева.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР