Президентът Румен Радев призова днес за постигането на баланс в

...
Президентът Румен Радев призова днес за постигането на баланс в
Коментари Харесай

Президентът призова за баланс на разходите за отбраната между новата техника и заплатите на военните

Президентът Румен Радев прикани през днешния ден за постигането на баланс в средствата, отделяни за рационализация на Българската войска и придобиването на нова техника, и стимулирането на персоналния състав. Коментарът от президента беше даден пред публицисти, откакто той следи Международното обучение " Шабла 2017 ".

" Най-важният детайл в системата на защита са хората и българските военнослужещи би трябвало да знаят своята вероятност, във връзка с професионалното им развиване, изискванията за подготовка и обществения им статус, с цел да имат една добра мотивация за реализация ", е позицията на президента, представена от неговата пресслужба.

Радев предизвести, че в случай че България не осъществя в точния момент плановете за рационализация, ще се окаже на опашката в НАТО по разноски за защита. " Това към този момент не е принос, това към този момент не е генериране на качества. Това е консумация на сигурност на гърба на нашите съдружници ", предизвести президентът.

Румен Радев уточни, че няма време за закъснение, тъй като въоръжените сили от дълго време са на сериозния най-малко. " Когато сме взели някакви решения, когато има ясни процедури за тяхното осъществяване, когато има ясни планове тъкмо какви качества се реализират, ние би трябвало да почитаме личните си решения. Трябва да бъдем предсказуеми сътрудници в тази групова организация ", акцентира президентът.

На зенитния полигон в Шабла президентът следи бойни стрелби на формирования за противовъздушна защита от Българската войска, Република Сърбия, Украйна и Съединени американски щати, както и взаимни пробни и бойни стрелби по въздушни и надводни цели с авиационни формирования, и пукотевица с ракетни комплекси от Сухопътни войски.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР