Президентът Румен Радев приветства решението на БСП да се включи

...
Президентът Румен Радев приветства решението на БСП да се включи
Коментари Харесай

Радев към БСП: От вас зависи устойчивото парламентарно мнозинство

Президентът Румен Радев приветства решението на Българска социалистическа партия да се включи в диалозите по покана на „ Има подобен народ” за сформиране на държавно управление. По думите му било значимо бъдещото ръководство на страната да се образува към ясни цели.

„ Предстои да работим интензивно върху това, което вие постоянно сте заявявали - разграждане на порочния управнически модел, за оправянето с корупцията, решаването на обществените проблеми, на тежкото разделяне в приходите, неравенствата на българските жители. За да се получи всичко това, е нужно дейно отговорно държавно управление, което да се подпре на необятна парламентарна поддръжка. Конфигурацията в българския парламент по този начин е отредена, че от Българска социалистическа партия зависи постигането на това стабилно парламентарно мнозинство”, бяха уводните думи, с които президентът посрещна на съвещания представителите на левицата.

„ За нас в този фрагментиран парламент е извънредно значим разговорът. Предприетата от „ Има подобен народ” първа стъпка одобряваме като добър знак. В събота ще бъдем на диалози - уповавам се първични единствено, а не първи или последни срещи, тъй като имаме да прецизираме доста неща. Като една сериозна партия, всичко, което чуем в събота като оферти и обменим като отзиви, ще отнесем към Националния съвет на БСП”, изясни водачът на партията Корнелия Нинова.

Радев е на мнение, че Българска социалистическа партия може да откри доста пресечни точки, които да доведат до консенсус с „ Има подобен народ”. „ Хиляди български жители, гласувайки за вас, възлагайки своите очаквания на вас за една по-справедлива, по обществена по солидарна България, се надяват и вие да отстоите техните цели и техните потребности точно в този диалог”, счита той.

Нинова препотвърди решението на партията да опитат да сформират кабинет, в случай че получат мандата от президента. „ След предишните избори не го направихме - такава беше обстановката. Сега обаче считаме, че не можем да не опитаме да дадем решение. Нямаме историческо време за губене, поради значимите задания, които стоят пред България”, посочи водачът на столетницата.

От своя страна, Радев съобщи, че приветства готовността на Българска социалистическа партия да сформират кабинет. Посочи, че това е отговорност на всяка политическа мощ в българския парламент. „ Много са проблемите, които би трябвало да се решат. Изключително доста. Те няма по какъв начин да се решат от длъжностен кабинет - огромна част от тях”, разяснява още президентът.

На излизане от Президентството Нинова изясни, че по време на договарянията с Има Такъв Народ ще предложат свои хрумвания и ще има такива, от които няма да правят отстъпка.

„ Приватизирането на единствената държавна банка и концесии на пътища опонира на нашите идейни идеологически разбирания. Ние сме за повече страна в стопанската система и срещу тези концесии”, изясни водачът на Българска социалистическа партия.

Като неустойчиво вижда бъдещо ръководство, без съдружно съглашение Корнелия Нинова. Като образец тя уточни различията, които биха зародили при приемане на държавния бюджет.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР