В осем избирателни секции ще могат да гласуват българите в

...
В осем избирателни секции ще могат да гласуват българите в
Коментари Харесай

В осем избирателни секции ще могат да гласуват българите в Кипър на евроизборите

В осем изборни секции ще могат да гласоподават българите в Кипър за членове на Европейския парламент на 9 юни съгласно решение на българската Централна изборна комисия от нощес.
Изборни секции ще бъдат формирани в Никозия (2), Дали, Ларнака, Лимасол, Паралимни, Пафос и Полис Хрисохус. В тях българските жители в Кипър ще могат да упражнят правото си на глас и за изборите за народни представители в българския народен парламент.

Общо 172 са доказаните заявки за гласоподаване на евроизборите в Кипър от България, сочи информация на уеб страницата на българската Централна изборна комисия. 9 765 е общият брой на доказаните заявки за гласоподаване отвън страната в изборите за членове на Европейския парламент от България съгласно листата на доказаните заявки, оповестяват още от ЦИК.

В град Агия Напа заявки са подали 16 души, в Ларнака – 11, в Лимасол – 24, В Никозия – 76, Паралимни – 24, Пафос – 21.

От ЦИК показват, че има изискване за практикуване на право за избор на членове на Европейския парламент от Република България и то е  жителите да са живели минимум три месеца в България или в друга държава-членка на Европейския съюз. Това значи, че българските жители би трябвало да имат адресна регистрация по непрекъснат и сегашен адрес, или адрес на престояване на територията на Кипър към 09 март 2024 година В случай, че са създали такава регистрация след 9 март, те няма да имат опция да гласоподават в изборите за евродепутати, излиза наяве от решението на ЦИК.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР