Намираме се в безсмислена ситуация, в която Западът се страхува,

...
Намираме се в безсмислена ситуация, в която Западът се страхува,
Коментари Харесай

Зеленски : Западът се страхува, че Русия ще загуби войната

" Намираме се в безсмислена обстановка, в която Западът се опасява, че Русия ще загуби войната. А не желае Украйна да я загуби ", съобщи украинският президент Володимр Зеленски пред Агенция Франс Прес. Интервюто му е просторно, засягащи разнообразни аспекти на спора с Русия.

Зеленски отхвърли апела на френския президент Еманюел Макрон за помирение по време на олимпийските игри в Париж. Според него това ще обезпечи предимство на Москва, защото " ще й даде време да придвижи войски и артилерия ". Украинският водач съобщи, че Киев и западните му съдружници имат " едни и същи полезности ", само че постоянно " разнообразни възгледи ", изключително за това по какъв начин може да наподобява краят на спора.  " Ние желаеме войната да завърши със обективен мир за нас. Западът желае войната да завърши. Период. Колкото е допустимо по-скоро. За тях това е обективен мир ", сподели той.

Зеленски добави, че световни играчи като Китай имат въздействие върху Русия. " И колкото повече такива страни имаме на наша страна, на страната на края на войната, толкоз повече Русия ще би трябвало да се преценява с тях ".

Зеленски повтори апелите си към съдружниците да изпратят повече системи за противовъздушна защита и изтребители. И сподели за руснаците: " Те могат да обстрелват нашата територия с всевъзможни оръжия от своята територия. Това е най-голямото преимущество, което има Русия. Ние не можем да създадем нищо на техните системи, които се намират на територията на Русия, със западни оръжия ". Призова за разполагането на две батареи „ Пейтриът “, които да пазят небето над Харковска област, а и да покажат устойчивостта на Украйна. Зеленски акцентира, че на Украйна са нужни 120-130  изтребителя F-16 или други съвременни самолети, с цел да има паритет с Русия.

Украинският водач призна, че с влизането в действие на закона за мобилизацията има проблеми с персоналния състав и " морала " в украинските редици. Но подсигурява, че страната ще удържи отбранителните си линии и ще спре всеки огромен съветски пробив. " Никой няма да се съобщи ", сподели той.

По време на визитата си в Киев тази седмица държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи, че " в последна сметка Украйна би трябвало сама да вземе решение за това по какъв начин ще води тази война "
ТЕМА преди 23 часа 1284 преди 1 ден 998 преди 3 дни 7283
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР