Президентът Румен Радев посрещна на пл. Св. Александър Невски“ в

...
Президентът Румен Радев посрещна на пл. Св. Александър Невски“ в
Коментари Харесай

Румен Радев посрещна президента на Черна гора Мило Джуканович

Президентът Румен Радев посрещна на пл. „ Св. Александър Невски “ в София президента на Черна гора Мило Джуканович, който е на публично посещаване у нас по покана на Радев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Двамата президенти отдадоха респект пред Паметника на Незнайния боец.

Актуални тематики от районния дневен ред и европейската вероятност на Западните Балкани, както и сигурността и енергетиката, се чака да бъдат разисквани по време на визитата Мило Джуканович, показват от прессекретариата на президента.

По-късно стартира срещата " на четири очи “ сред двамата президенти, след което ще се състоят пленарните диалози сред формалните делегации на двете страни.

В рамките на визитата си Мило Джуканович ще се срещне с министър-председателя Гълъб Донев.

В началото на февруари Стефан Димитров връчи акредитивните си писма на президента на Черна гора и публично встъпи в служба като ексклузивен и пълномощен дипломат на България в Черна гора.

По време на среща сред двамата Мило Джуканович даде висока оценка на двустранните връзки с България и благодари на страната ни за поддръжката, която е оказала на Черна гора в преговорния развой с Европейския съюз (ЕС), както и за отличното партньорство в границите на НАТО.

Миналата година през юли Румен Радев беше на публично посещаване в Черна гора по покана на Мило Джуканович.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР