Президентът Румен Радев обяви, че ще връчи третия мандат за

...
Президентът Румен Радев обяви, че ще връчи третия мандат за
Коментари Харесай

Ако се стигне до трети мандат, Радев ще го връчи след Нова година, за да се избегне вот през зимата

Президентът Румен Раде в разгласи, че ще връчи третия мандат за сформиране на държавно управление след Нова година, с цел да може възможни нови предварителни избори да се проведат през мар т и да се избегне избор през тежката зима. Радев сподели това по време на консултациите с " Демократична България ". Той, обаче, изрази вяра да не се стига до трети мандат. 

„ Тъй като има апели от разнообразни кръгове незабавно да връчвам мандатите, желая да кажа, че след изборите се управлявам от две съществени цели. Първата е да се направи оптималното, с цел да имаме постоянно държавно управление.  Да се даде време за разговор, да се даде време на партиите да се отдалечат от нападателната предизборна изразителност и да се одобряват значими закони. В тората значима цел е по този начин да се разположат във времето консултациите и връчването на мандатите , че в случай че имаме неуспех и не се сформира кабинет, то предварителните избори да не бъдат в най-тежкия интервал – януари и февруари. А това изисква безспорно известно закъснение. Аз си нося тази отговорност, поел съм я. Няма да насроча избори януари и февруари ”, акцентира президентът.

Все отново президентът изрази вяра да не се стига до връчване на трети мандат , а да се сформира постоянно държавно управление в границите на първия или втория опит. 

„ Можем единствено да си представим това до какво ще докара. Рискът да има още по-малка изборна интензивност е действителен. Така че третият мандат ще бъде връчен след Нова година, с цел да има избори през месец март. Ако партиите мощно упорстват, ние сме готови и за разновидността да вършим предизборна акция през декември и по празниците и да идем на избори в най-тежките условия. Аз ще се съобразя и незабавно ще дам един след различен мандатите. Надявам се мощно да не се стига до трети мандат ”, сподели Радев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР