Президентът Румен Радев обяви, че ще наложи вето на част

...
Президентът Румен Радев обяви, че ще наложи вето на част
Коментари Харесай

Президентът: Законът за извънредното положение атакува свободомислещите

Президентът Румен Радев разгласи, че ще наложи несъгласие на част от текстовете на закона за изключителното състояние с претекста, че в него се нападат последните останки от свободата на словото у нас и огромна част от ограниченията в него са несъответстващи и ще останат да работят и след отминаването на рецесията с ковид.

" Няма формулировка за погрешна информация, по тази причина пък българите ги грозят тежки санкции и за това. Експертите, публицистите и жителите ще бъдат принудени да постановат автоцензура и то в изискванията на динамична смяна на разбирането ни за пандемията и нуждата от различни позиции. Тази норма може да бъде използвана за интерпретиране на всяко неловко свободомислие. Според признатия закон това ограничаване остава и след приключване на изключителното състояние ", сподели президентът в неделя.

" В момента в света и в България протичат две паралелни рецесии – здравната от ковид, втората е икономическа и обществена, подбудена от ограниченията. Икономическата рецесия към този момент се подценява и е на втори проект, само че тя хвърля стотици хиляди българи в сложна борба за оцеляване. Те имат потребност освен от заплати, а от поддръжка. Всички страни одобряват избавителни пътеки за най-изпадналите в потребност, отделят се милиарди. Трябва да отчитаме, че опциите на нашия бюджет са по-скромни, само че потребностите на българите са по-остри и по-неотложни ", съобщи Румен Радев.

Според него сега държавното управление вкарва мощно ограничаващи и неубедителни ограничения за битка с разпространяване на вируса.

" Липсата на безапелационни ограничения ще породи обществено напрежение в близко бъдеще. Гладът ще надделее над страха и рискуваме следствията да са опустошителни. Правителството да предприеме ограничения за най-пострадалите и засегналите ", сподели още той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР