Голяма гръмотевична буря, придружена със силен дъжд, се разрази в

...
Голяма гръмотевична буря, придружена със силен дъжд, се разрази в
Коментари Харесай

Улиците в Плевен са се превърнали в реки след голяма гръмотевична буря, придружена с градушка

Голяма гръмотевична стихия , съпроводена със мощен дъжд , се развихри в Плевен довечера. Фейсбук консуматори споделиха фрагменти с наводнени пътни прави . Те описват, че небето е почерняло в границите на минути и се е изсипал пороен дъжд .

Имало е и мощен вятър , а тук-там е паднала и градушка . Голяма част от града е без ток , твърди локален за „ bTV “. Няма информация за потърпевши.

Областният шеф на Плевен Николай Абрашев съобщи за „ Българска телеграфна агенция “, че вода е заляла гаража на Областна администрация. Има паднали дървета в града и тук-там се работи по евакуиране на коли. Изстреляни са към 200 противоградни ракети от полигона при Долни Дъбник.

От администрацията в Тръстеник приканиха: „ Скъпи съграждани, в случай че нямате пътешестване към Плевен, по-добре не тръгвайте пътят гр.Тръстеник —> гр.Долна Митрополия и гр.Тръстеник —> с.Победа са труднопроходими поради изобилния дъжд, който падна по-рано през днешния ден. Кални наноси, паднали клони, скъсани проводници и други Пътната конюнктура е тежка!!! Бъдете деликатни!!! “

По-рано денем мощна стихия, съпроводена с градушка , проливен дъжд, гръмотевици и светкавици мина през София . Стихията връхлетя и други градове у нас – Козлодуй, Лом, Самоков, Асеновград, Разград, Ботевград и други.

Вчера Националният институт по метеорология и хидрология издаде сигнален жълт код за обилни превалявания в съвсем цялата страна. Метеоролозите предизвестиха, че в Западна и Централна България ще има условия и за градушки.

Предстои гръмотевична стихия: Как да защитим дома си от мълнии, а в случай че се намираме на открито – да бъдем в сигурност?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР