Президентът Румен Радев обясни, че не е подписал декларацията за

...
Президентът Румен Радев обясни, че не е подписал декларацията за
Коментари Харесай

Радев не пуска Украйна в НАТО. ДБ тласка България към война, смята той

Президентът Румен Радев изясни, че не е подписал декларацията за участие на Украйна в НАТО и не е подписал декларацията против анексията от Русия на територии на Украйна, към която се причислиха водачите на 9 страни от Централна и Източна Европа, тъй като това значи война НАТО - Русия, съобщи БНР.

Държавният глава акцентира, че ще работи против въвличането на страната ни във войната.

Държавният глава разяснява желанието на " Демократична България " да внесат решение за изпращане на военна помощ за Украйна незабавно след свикването на Народното събрание. Румен Радев отговори и на рецензиите им, че не се е включил към декларацията против анексираните от Русия територии на Украйна, дружно с водачите на други страни от Източна Европа:

" Изумително е, че на фона на енергийната и икономическа рецесия в цяла Европа " Демократична България " бърза да тласне страната ни във войната, още даже преди да е призован Народното събрание. Ако със същата пристрастеност, с която лобират за Украйна в НАТО, работеха за правосъдната промяна и за ползите на българските жители, в този момент публичната тежест на тази групировка щеше да бъде друга. И дори за мене е мъчно за поверие, че управлението на коалиция, която претендира за либералност, може да си служи с такива откровени неистини и операции ".

Радев сподели, че не е подписал декларацията за участие на Украйна в НАТО уверен, че това би означавало война сред НАТО и Русия:

" Аз ще продължа да бъда виновен през българските жители и като президент, и като висш главнокомандващ ще работя против въвличането на България във войната, без значение под какви красиви изречения това да се прикрива. Политици, които тласкат България към война, без значение дали от незнание или изгода, дължат отговори на българите чии ползи обслужват ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР